Wat is een goede media player?


Allereerst is een goede player er een waar je tevreden over bent.
Bent je niet geheel of geheel niet tevreden over jou media player lees dan verder...

VLC player is een goede media player die bijna alle audio- en videobestanden af kan spelen ( mp3, aac, avi,ogg, mpeg, asf, wmv, mov, wma, en flash ). Hij is hier te downloaden.

Windows Media player 11 kun je hier Downloaden.

Je kunt ook andere players gebruiken zoals: Nero showtime, Real player, i-Tunes of Winamp maar VLC is een echte aanrader.

Winamp is hier te Downloaden. De Winamp player is trouwens voor de liefhebber van een ander kleurtje rijkelijk te voorzien van andere skins


Skin instellen op VLC Player (Vernieuwde methode)

Een andere skin op VLC Player zetten is een stuk gemakkelijker geworden dan vroeger. Kort uitgelegt ga je naar www.videolan.org/vlc/. Download een leuke skin en zet het .vlt bestand in de map "skins". Deze map bevindt zich waarschijnlijk op de lokatie: C:\programmas\videolan\vlc\skins\

Open vervolgens de VLC-Player en ga naar extra-voorkeuren-interface, en bij "aangepast thema gebruiken" kies je voor het .vlt bestand in de map skins. En klik op opslaan. (je zou denken dat ie "openen" moet vragen maar het is dus "opslaan".

Daarna even herstarten van VLC Player en zie daar, de saaie maar wel doeltreffende classic interface is een stuk opgevrolijkt. Door rechtsklik en dan naar interface - voorkeuren kun je terug de default skin instellen.

Een makkelijkere en snellere weg is rechtsklikken - interface - selecteer thema.

Alle skins tegelijk downloaden kan ook en veranderen van skin is dan simpelweg rechtsklikken op de bovenste balk van de player en de rest wijst zich dan vanzelf.

vlc player skin 1    vlc player skin 2